Singurul mod rezonabil de a face educatie este de a fi tu însuţi exemplar.” Einstein

miercuri, 20 martie 2013

{ Aproape de revenire... }

De ceva timp, ma chinui sa revin pe blog, insa  se pare ca lucrul acesta inca se lasa asteptat.

Totusi, astazi revin cu cateva recomandari si cu anuntarea unei lansari de carte.

In primul rand:


Omul imbratisarii: Sfantul Columba al Ionei. Viata, minunile, prorociile, acatistul, paraclisul

Prezentarea cărții
 Prin toate minunile sale, Sfântul Columba le-a iesit si le iese în întâmpinare semenilor, slujindu-ne pe toti si straduindu-se sa ne câstige pentru Patria cea de Sus. Cu ajutorul lui Dumnezeu, a preschimbat apa de izvor în vin spre a se putea sluji jertfa euharistica, a rostit nenumarate proorocii care toate s-au împlinit la vremea lor, i-a vadit pe cei care Îi minteau lui Dumnezeu si pe cât s-a putut i-a îndrumat pe calea cea buna, manuscrisele copiate de el au cazut în apa si au ramas neatinse de puterea acestei stihii vreme îndelungata, iar un cutit binecuvântat de el si-a pierdut puterea de a mai rani vreodata. Tot el a fost vazut de mai multi ucenici stralucind întru slava luminii ceresti, a îndulcit roadele amare ale unui pom, a scos din robie, a înmultit cu masura averi numai prin puterea binecuvântarii sale, a împacat-o si a îndreptat-o pe o sotie care se lepada de dragostea sotului sau din pricina ca el era urât, a îmblânzit furtunile de pe mare numai prin cuvânt, a tamaduit boli incurabile, a biruit puterea vrajitoriilor, i-a înfrânt pe draci, a stavilit ciuma, a izbavit din morti naprasnice, a preschimbat apele vatamatoare în ape vindecatoare, pe lânga toate acestea savârsind cu dar prorocesc nenumarate alte lucrari si semne dumnezeiesti.La rugamintea unui ucenic apropiat, Sfântul Columba a destainuit despre sine, ca si cum ar fi vorbit despre altul: „Sunt unii, macar ca foarte putini, care sunt învredniciti de harul dumnezeiesc sa vada cu totul limpede si deosebit toata întinderea lumii si sa îmbratiseze înlauntrul puterii mintii lor în chip minunat largita marginile cele mai departate ale cerurilor si ale pamântului în aceeasi clipa, ca si cum toate ar fi luminate de o singura raza de soare”.
sursa

Exact  la vreme de Post:

Un IndrumarSi o lansare de carte :

Miercuri, 20 martie, ora 20.00

Vă invităm la lansarea celui mai nou proiect editorial Filos: „Jurnal Athonit. Pagini de ucenicie”, de Alexandru Rădescu și Paul S. Grigoriu.

Evenimentul va avea loc la Librăria Predania din București (Str. Vulturilor Nr. 8) în prezența autorilor. După lansare va avea loc o sesiune de autografe.

Un volum recomandat de Radio România Cultural, Pemptousia și Revista Cultura.
sursa  Lectura placuta!


Ana

4 comentarii:

Loredana spunea...

Cu totii avem cate o perioada mai plina, in care ne reordonam prioritatile.
Sa ai o saptamana usoara!

Niko spunea...

Buna Ana,

te astept la noua mea adresa:
http://nikovirtualhome.blogspot.ro/
Niko

Ana spunea...

asa e.draga mea! Asemenea ! :)

Ana spunea...

Am fost,Niko,felicitari inca o data pt bebe,sa vina usor si sanatos,pupici

asculta


Acatist de multumire, Slava lui Dumnezeu pt. toate- (Marian Moise)
Asculta mai multe audio diverse
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...