Singurul mod rezonabil de a face educatie este de a fi tu însuţi exemplar.” Einstein

duminică, 13 ianuarie 2013

{ Un desert indian }

DSC05752
Uneori, nu stiu de ce, ma apuca asa dorul de experimente culinare... Asa s-a intamplat cu acest desert indian,despre care auzeam mereu pe feisbuc ca ar fi minunat. E bun,e foarte bun, si vi-l recomand pentru ca e foarte usor de pregatit, foarte gustos si delicat!


DSC05752


 Reteta o am de AICI

 INGREDIENTE

 Pentru Jamuns:
1 cana lapte praf (fara zahar adaugat, neindulcit)
 ¼ cana faina
 1/8 lingurita bicarbonat alimentar
 3 lingurite unt moale
 ¼ cana lapte (sau apa) la temperatura camerei

 Pentru Sirop: 

2 cani apa maxim
 1 cana zahar (puteti folosi si ½ cana daca doriti mai putin dulce)
 2-3 linguri zeama de lamaie
 3 pastai cardamon (intregi)
1 lingurita apa de trandafiri cateva fire de sofran – optional

 METODA 

Amestecati laptele praf cu faina si bicarbonatul. Apoi adaugati untul si amestecati bine de tot. Turnati laptele/apa si formati un aluat fin si moale, dar lipicios. Lasati-l sa stea cateva minute, acoperit cu o bucata umezita de hartie prosop. continuarea retetei AICI

PicM2

 Va urma o reteta turceasca caci inca experimentez... la un moment dat va urma si o dieta... SPER!

 Un semestru excelent,caci de maine incepem serviciul! :D

Ana

6 comentarii:

dintimisoara spunea...

Ma uitam in poze si ma gandeam oare de ce le numesti desert indian pe caisele astea , ca doar sunt niste caise...mnoa , poate ca-s umplute cu ceva?Caise umplute? Ete asa imi plimbam gandurile prin cortex , cand oimi aluneca privirea catre mai jos: faina , lapte praf...ups...stai ca sunt defecta! :)))
Minunata reteta! Astept pe cea turceasca! :))

Ana spunea...

vine si ea,doar ca azi e luni si prima zi de serviciu,iti imaginezi ce chef de munca am :)) aia turceasca nu e desert :)
Zi faina sa ai!

Loredana spunea...

O saptamana usoara sa ai!

Ana spunea...

amin!

cloudpearl spunea...

Foarte frumoase "caisele" tale! Abia azi am vazut ca ai experimentat cu Gulab Jamun. Ma bucur mult ca ti-au placut si le-ai popularizat. Multumesc pentru linkul care face trimitere la reteta mea.

Ana spunea...

cu drag! :)

asculta


Acatist de multumire, Slava lui Dumnezeu pt. toate- (Marian Moise)
Asculta mai multe audio diverse
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...