Singurul mod rezonabil de a face educatie este de a fi tu însuţi exemplar.” Einstein

vineri, 10 iulie 2009

Gem de capsuni dietetic

gem2

INGREDIENTE

DSC05862

  • 3 kg de capsuni;
  • 400g fructuoza( o cutie)
  • un plic de sare de lamaie.


DSC05901


PREPARAREA


  1. spalam fructele foarte bine si indepartam coditele ;
  2. asezam intr-o cratita ( wok) "o farfurie"de fructe apoi adaugam fructuoza, apoi alt strat de fructe , si altul de fructoza, pana ce toate sunt asezate in cratita;
  3. se adauga si sarea de lamaie peste fiecare strat de fructoza ( sare de lamaie se pune pentru a -si pastra gemul culoarea frumoasa );
  4. se lasa in cratita de pe o zi pe alta;
  5. a doua zi se pune la fiert gemul, si este gata atunci cand, luand o picatura in lingura de lemn, aceasta nu se " imprastie", ci ramane inchegata pe farfurie.
  6. se pune gemul in borcane, care se capseaza si se pun la fiert la bainmarie , unde se lasa un sfert de ora din momentul in care a inceput sa dea in clocot.
  7. apoi se lasa la racit in vasul in care au fiert ,dupa care se scot ,se aseaza pe capac si se mai lasa si asa pret de cel putin 2 ore( pana sunt complet racite) Acum sunt gata de asezat in camara.



Ana

Niciun comentariu:

asculta


Acatist de multumire, Slava lui Dumnezeu pt. toate- (Marian Moise)
Asculta mai multe audio diverse
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...